Business Internaţional

Rusii ar putea cumpara RTB Bor

03.08.2007, 17:29 14

Vicepremierul sarb Bozidat Djelic a declarat ca, in cursul acestei luni, guvernul condus de el urmeaza sa se intalneasca cu Oleg Deripaska, cel mai bogat om de afaceri din Rusia, pentru a discuta vanzarea RTB Bor, cea mai mare comapanie miniera de cupru din tara, scrie Budapest Business Journal.
Djelic a declarat ca impreuna cu primul-ministru Vojislav Kostunica s-au intalnit cu Deripaska, pentru a discuta atat cooperarea economica dintre Serbia si Rusia, cat si detalii despre vanzarea companiei Bor.
Inca din iunie, compania detinuta de Deripaska, Basic Element, a incercat sa forteze guvernul sarb sa grabeasca aceasta tranzactie dupa ce autoritatile sarbe au refuzat sa incheie afacerea cu compania romaneasca Cuprom, aceasta neprezentand garantie ca ar putea sa plateasca suma datorata la termenele stabilite.
Sarbii au renuntat la oferta initiala de 400 de milioane de dolari pe care Cuprom o facuse, dupa ce niciuna din cele cinci companii prezente la licitatie, printre care si Basic Element, nu a fost dispusa sa ofere mai mult.
Autoritatile vor face o noua oferta de 340 de milioane de dolari incepand cu 31 august.
Basic Element mai detine de asemenea compania Aluminijmski Kombinat Podgorica, cel mai mare producator de aluminiu din Muntenegru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO