Business Internaţional

S-a creat cel mai mare operator mondial de cazinouri

16.07.2004, 00:00 13



Harrah's Entertainment Inc. a convenit sa cumpere compania concurenta Caesars Entertainment Inc., la un pret de circa 5,2 miliarde de dolari, achizitie prin care va fi creat cel mai mare operator mondial de cazinouri, au indicat surse apropiate tranzactiei.



Harrah's si Caesars ar avea venituri anuale totale de 8,8 miliarde de dolari si ar opera peste 50 de cazinouri. Companiile ar detine o pozitie semnificativa pe aproape orice piata legalizata de jocuri din SUA si ar controla marca Caesar's Palace, una dintre cele mai renumite din sectorul de profil.



Harrah's va plati, in actiuni si numerar, circa 17 dolari pentru fiecare actiune Caesars, potrivit termenilor aprobati in unanimitate de consiliile de administratie ale companiilor, au precizat sursele. Tranzactia va include si preluarea unor datorii de aproximativ patru miliarde de dolari.



La finalul lunii martie, Caesars inregistra datorii de 4,5 miliarde de dolari, dar se asteapta sa reduca suma la 4,2 miliarde de dolari cu ajutorul veniturilor realizate din vanzarea Las Vegas Hilton, in luna iunie.



Preluarea va fi similara operatiunii efectuate de MGM Mirage, care a convenit luna trecuta sa cumpere Mandalay Resort Group pentru 4,8 miliarde de dolari.



Autoritatile de reglementare trebuie sa examineze in amanunt cele doua mega-tranzactii care vor crea o pereche de operatori de cazinouri cu o anvergura semnificativ mai mare decat restul industriei.



Raspandirea jocurilor de noroc in SUA i-a determinat pe multi analisti sa considere ca ambele fuziuni au sanse mari sa fie aprobate, desi fiecare echipa va fi nevoita sa vanda cateva active, pentru a evita un insucces al intelegerii determinat de legile anti-trust.



Cazinourile detinute de triburi native americane au inceput sa reprezinte o amenintare reala la adresa marilor grupuri americane din domeniu, iar profiturile de pe piata britanica nu au fost satisfacatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO