Business Internaţional

S-a dat startul celei mai importante bătălii din istoria modernă a Statelor Unite. Clinton promite să fie preşedintele tuturor americanilor; Trump denunţă "sistemul corupt"

S-a dat startul celei mai importante bătălii din istoria modernă a Statelor Unite. Clinton promite să fie preşedintele tuturor americanilor; Trump denunţă "sistemul corupt"

Autor: Mediafax

07.11.2016, 20:48 783

Candidatul democrat Hillary Clinton a promis că va pune capăt clivajelor produse de campania caustică şi că va fi preşedintele tuturor americanilor dacă va câştiga, în timp ce adversarul său republican, Donald Trump, a explicat că victoria sa va fi sfârşitul "sistemului corupt" condus de "proşti".

"America a ajuns la momentul de reflecţie. Trebuie să vindecăm această ţară", a declarat Hillary Clinton luni, cu o zi înaintea scrutinul prezidenţial.

Înainte de a participa la un eveniment de campanie, Hillary Clinton a afirmat: "Cred că aceste diviziuni, aceste clivaje care au fost amplificate de campania practicată de partea republicană trebuie remediate, pentru a reuşi să aducem oamenii împreună".

Cele mai recente sondaje de opinie publicate de Fox News şi ABC/Washington Post arată că Hillary Clinton ar avea un avans de 4% în faţa lui Donald Trump în preferinţele de vot, dar media din ultimele şapte zile efectuată de Institutul Real Clear Politics îi oferă un avantaj de doar 2%.

La rândul său, Donald Trump a declarat în Florida că eventuala sa victorie va marca "sfârşitul sistemului corupt" de la Washington.

Donald Trump a criticat decizia FBI de a nu cere inculparea lui Hillary Clinton în ancheta privind utilizarea unui server de mail privat.

"FBI nu putea analiza 650.000 de emailuri în opt zile, pur şi simplu nu este posibil", a acuzat Trump.

"Hillary Clinton este protejată de un sistem total aranjat", a afirmat politicianul republican, potrivit agenţiei Associated Press, îndemnând alegătorii "să facă dreptate".

"Hillary Clinton este atât de falsă. Ne-am săturat să fim conduşi de oameni proşti", a afirmat Trump, potrivit agenţiei Reuters, la un eveniment electoral desfăşurat în Sarasota (Florida).

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470