Business Internaţional

Salman Rushdie este conectat la ventilator şi nu poate vorbi

Salman Rushdie este conectat la ventilator şi nu poate...

Autor: Cosmin Pirv

13.08.2022, 10:41 44

Agentul lui Salman Rushdie a declarat că „veştile nu sunt bune” după ce autorul a fost înjunghiat la un eveniment în statul New York, informează BBC.

Salman Rushdie a fost atacat pe scenă în New York, iar acum este conectat la un ventilator şi nu poate vorbi, a declarat Andrew Wylie, adăugând că autorul, în vârstă de 75 de ani, ar putea să-şi piardă un ochi.

„Salman îşi va pierde probabil un ochi, nervii din braţ i-au fost secţionaţi, iar ficatul i-a fost afectat", a declarat agentul său.

Rushdie a fost înjunghiat cel puţin o dată în gât şi în abdomen, au declarat autorităţile. El a fost transportat cu elicopterul la un spital din Erie, Pennsylvania.

Poliţia a reţinut un suspect: Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani, din Fairview, New Jersey. Niciun motiv al atacului nu a fost confirmat încă de poliţie.

O altă persoană, care se afla cu Rushdie pe scenă, Henry Reese, a suferit o rană minoră la cap şi a fost dusă la un spital local.

Rushdie, care s-a născut într-o familie musulmană din Kashmiri în Bombay, cunoscut în prezent sub numele de Mumbai, înainte de a se muta în Marea Britanie, s-a confruntat cu ameninţări cu moartea pentru cel de-al patrulea roman al său, „Versetele satanice", despre care unii musulmani au spus că ar conţine pasaje blasfemiatoare. Romanul a fost interzis în multe ţări cu populaţie musulmană numeroasă la publicarea sa în 1988.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO