Business Internaţional

Samsung contestă în SUA despăgubiri de 548 milioane dolari plătite Apple

Samsung contestă în SUA despăgubiri de 548 milioane...

Autor: Anca Dumitrescu

15.12.2015, 12:26 194

Compania sud-coreeană trebuie să obţină mai întâi acceptarea luării în discuţie a petiţiei, de către Curtea Supremă.

Plata despăgubirilor a avut loc în urma unui verdict din 2012, în care Samsung a fost găsită vinovată de încălcarea unor brevete ale Apple.

În petiţie, Samsung explică faptul că nu ar fi trebuit să plătească până la 399 de milioane de dolari, din totalul de 548,2 milioane de dolari, pentru copierea designului cu colţuri rotunjite al iPhone şi a formei iconiţelor.

Potrivit Samsung, plata ca despăgubiri a întregului profit obţinut din vânzarea telefoanelor cu designul respectiv, chiar dacă acel design reprezintă doar o mică parte din dispozitiv, face ca suma să depăşească cu mult valoarea brevetelor.

"Un design brevetat ar putea reprezenta o trăsătură esenţială a unei linguriţe sau a unui covor. Dar nu este la fel în cazul smartphone-urilor, care conţin numeroase alte funcţii care le conferă o funcţionalitate remarcabilă, fără legătură cu designul", se arată în petiţia depusă de Samsung la Curtea Supremă.

Apple nu a făcut nicio referire la noua petiţie a Samsung, dar într-un comunicat al producătorului iPhone se arată că fabrică produse "pentru plăcerea clienţilor, nu pentru a fi copiate flagrant de către concurenţi".

În luna mai, Samsung a obţinut reducerea despăgubirilor datorate Apple cu 382 milioane de dolari, de la 930 de milioane de dolari, la o Curte de Apel din Washington specializată în domeniul brevetelor.

Un alt proces dintre cele două companii, legat de despăgubirile datorate de Samsung pentru încălcarea altor brevete ale Apple, este programat în primăvara viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO