Business Internaţional

Şase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess au ajuns în România

Şase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess au ajuns în România

Autor: Anamaria Cadis

22.02.2020, 07:37 301

Şase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, pe care au fost depistaţi peste 600 de pasageri infectaţi cu noul coronavirus, au ajuns, sâmbătă dimineaţă, în Bucureşti cu o aeronavă specială trimisă de Ministerul Apărării la Berlin.

Aeronava militară trimisă de Ministerul Apărării la Berlin pentru a prelua cetăţenii români de pe nava de croazieră Diamond Princess, a aterizat la Baza aeriană 90 din Bucureşti.

Cei şase români aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, vor fi duşi într-o locaţie secretă din Capitală unde vor fi ţinuţi în carantină 14 zile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti, cei şase români au fost testaţi, înainte să se urce în avion, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative în ceea ce priveşte infecţia cu coronavirus.

„Toţi cei şase cetăţeni români care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceştia au fost testaţi de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (Coronavirus)”, au transmis reprezentanţii MAE.

Avionul la bordul căruia au fost cei şase români a aterizat la Berlin în cursul nopţii, de unde au fost preluaţi de o aeronavă pusă la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu coronavirus, MAE menţionează că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

„Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetăţeni români spitalizaţi, cât şi cu ceilalţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră”, a mai anunţat MAE.

AFACERI DE LA ZERO