Business Internaţional

Scandalul politic care zguduie Europa: Blocul politic din care fac parte Merkel şi Juncker este acuzat că protejează deciziile care favorizează corupţia luate de Viktor Orban

Scandalul politic care zguduie Europa: Blocul politic din care fac parte Merkel şi Juncker este acuzat că protejează deciziile care favorizează corupţia luate de Viktor Orban

Autor: Alex Ciutacu

09.04.2018, 08:02 424

Cea mai puternică alianţă de centru-dreapta din UE, European People Party (EPP), a fost acuzat că furnizează acoperire politică pentru Viktor Orban şi pentru conducerea sa de tip autocratică, în ajunul alegerilor electorale din Ungaria, potrivit The Guardian.

EPP, un bloc politic care cuprinde partidele Angelei Merkel şi pe cel al lui Jean-Claude Juncker, este acuzat că acoperă partidul Fidesz, în ciuda deteriorării suferite de democraţia din Ungaria, în mijlocul unor scandaluri în care conducerea statului este acuzată de dezinformări şi delapidare de fonduri europene.

Fidesz şi partidul Creştin-Democrat din Ungaria, KDNP, sunt partide membre ale blocului politic EPP. Acest bloc politic acoperă în acest moment nouă lideri europeni şi a dat cei mai mulţi membri ai Parlamentului European.

Fostul Comisar European al Ungariei Laszlo Andor a spus că EPP a furnizat „o acoperire absolut esenţială” pentru Orban, în timp ce acesta a subliniat rolul important jucat de puternicul partid al lui Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CSU).

„CSU a jucat un rol cheie în apărarea regimului autocratic al lui Orban, şi l-au oprit pe acesta doar în câteva cazuri, în care acesta se orienta spre măsuri extreme, precum reintroducerea pedepsei cu moartea”.

Fostul preşedinte al partidului CSU, Horst Seehofer, l-a găzudit pe Orban la o conferinţă a partidului din luna ianuarie, şi pe colegul acestuia, Manfred Weber, liderul EPP în Parlamentul European.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO