Business Internaţional

Schimbări la cârma ministerelor franceze. Franţa organizează o remaniere guvernamentală după eşecul electoral al alianţei care îl susţine pe Macron

Schimbări la cârma ministerelor franceze. Franţa...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

04.07.2022, 17:25 144

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a efectuat luni o remaniere a Guvernului condus de premierul Élisabeth Borne, în contextul eşecului în scrutinul parlamentar desfăşurat acum două săptămâni.

Ministrul Sănătăţii, Brigitte Bourguignon, învins în scrutinul legislativ, a fost înlocuit cu François Braun, un medic al serviciilor de urgenţă.

Christophe Béchu, care până acum era ministru delegat pentru Colectivităţile teritoriale, a devenit ministru al Tranziţiei Ecologice şi Coeziunii Teritoriale, înlocuind-o pe Amélie de Montchalin, conform cotidianul Le Figaro.

Hervé Berville a devenit secretar de stat privind Afacerile maritime, în locul lui Justine Bénin, care a pierdut locul de parlamentar.

Fostul prefect al regiunii Île-de-France Jean-François Carenco a devenit ministru delegat al Teritoriilor de Peste Mări, succedându-l pe Yaël Braun-Pivet.

Damien Abad, ministrul Solidarităţii, Autonomiei şi Persoanelor cu handicap, vizat de o investigaţie privind agresiuni sexuale, a fost înlocuit cu Jean-Christophe Combe, care până acum era directorul filialei franceze a Crucii Roşii.

Ceilalţi membri ai Guvernului Franţei rămân în funcţii. Preşedintele Emmanuel Macron a fost nevoit să ceară remanierea guvernamentală după ce alianţa proprezidenţială a pierdut majoritatea în Adunarea Naţională. Alianţa Împreună! (centru), care îl susţine pe preşedintele Emmanuel Macron, s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar din Franţa, dar nu va avea majoritate, astfel că reformele probabil vor fi blocate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO