Business Internaţional

Schimbari la nivel inalt in conducerea Siemens

23.03.2006, 00:00 13

Heinz-Joachim Neubuerger, directorul financiar al Siemens, cea mai mare companie de produse tehnologice din lume, va demisiona din functia pe care o detine. Demisia vine cu un an inainte de data normala a expirarii contractului, scrie Bloomberg.

Reprezentantii companiei au declarat ca Neubuerger se va retrage din proprie initiativa si ca functia sa va fi preluata de catre Joe Kaeser, directorul departamentului de strategie a grupului.

Kaeser lucreaza pentru Siemens din 1980. Initial, a condus divizia de telefonie mobila. In aceasta functie, a negociat marirea orelor de munca in doua fabrici de telefoane, fara a fi platite suplimentar. In acest fel, au fost contramandate planurile oficialilor de la Siemens de a construi noi fabrici in Ungaria. Pentru a face fata pierderilor din diviziile de telecomunicatii si calculatoare, CEO-ul Kalus Kleinfeld a fost nevoit sa concedieze 7.000 de oameni si sa vanda divizia de telefonie mobila companiei taiwaneze Benq Corp.

"Neubuerger era foarte respectat in aceasta industrie. Este mare pacat ca demisioneaza", afirma Ben Uglow, analist al Morgan Stanley.

Neubuerger a avut un rol foarte important in cresterea valorii bursiere a companiei Siemens. Neubuerger a facut parte dintre candidatii vizati de consiliul de administratie pentru ocuparea functiei de CEO, inainte ca acest post sa fie ocupat de Kleinfeld, in iulie 2004. Contractul semnat de Neubuerger urma sa expire la 30 septembrie 2007. Dupa acest anunt, valoarea actiunilor Siemens a scazut la bursa de la Frankfurt cu 1,4%, ajungand la un pret de 75,13 euro. Actiunile crescusera cu 25% in ultimele 12 luni.

Succesorul lui Neubuerger a fost numit inaintea demisiei propriu-zise a acestuia, intrucat "diverse decizii cu efect pe termen lung depind de sectorul financiar. Printre acestea se numara trecerea companiei la sistemul fiscal international", declara oficialii Siemens. Inainte de a se alatura echipei la Siemens, in 1989, Neubuerger a lucrat timp de 10 ani pentru compania JPMorgan Chase. In cadrul Siemens a inceput ca angajat al departamentului pentru relatii cu investitorii, dupa care, in 1998, a trecut in sectorul financiar.

Reprezentantii Siemens au mai declarat ca Thomas Ganswindt, actualul presedinte al Grupului de Comunicatii, va fi inlocuit de catre Eduardo Montes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO