Business Internaţional

Ca la şcoală: Marile exchange-uri de criptomonede din Marea Britanie vor să începe să îşi „testeze” clienţii. Întrebările vizează noţiuni economice şi situaţia financiară personală, iar cei care pică vor fi opriţi de la tranzacţionare

Ca la şcoală: Marile exchange-uri de criptomonede din...

Autor: Valeriu Dănilă

05.01.2024, 18:52 175

Coinbase, Crypto.com, Gemini, precum şi alte exchange-uri de criptomonede anunţă utilizatorii că vor avea de răspuns la chestionare pentru evaluarea riscului investiţional şi literaţiei financiare, scrie CNBC.

Măsura vine ca urmare a noilor reglementări impuse în Regatul Unit privind publicitatea exchange-urilor de criptomonede.

Astfel, începând de luni utilizatorii acestor platforme din Marea Britanie vor avea de declarat ce fel de investitori sunt şi să răspundă la un chestionar cu intrebări financiare pentru a putea utiliza în continuare serviciile.

Întrebările, care deşi variează de la aplicaţie la aplicaţie, vor viza natura volatilă a criptomonedelor şi capacitatea clienţilor de a suporta pierderile.

Dacă un potenţial client pică aceste chestionare va fi restricţionat în a folosi platforma respectivă.

Odată cu adoptarea Financial Services and Markets Act, firmele din spaţiul cripto trebuie să respecte aceleaşi reglementări precum cele tradiţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO