Business Internaţional

Sebastian Kurz denunţă "atacul" Turciei la adresa Uniunii Europene: ”Sunt folosite fiinţe umane pentru exercitarea de presiuni asupra Europei”

Sebastian Kurz denunţă "atacul" Turciei la adresa...

Autor: Mihai Draghici

07.03.2020, 00:19 19102

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a catalogat marţi drept "atac la adresa Uniunii Europene" decizia Turciei de a permite trecerea imigranţilor spre Europa, informează cotidianul Le Figaro.

"Este vorba de un atac al Turciei asupra Uniunii Europene şi a Greciei. Sunt folosite fiinţe umane pentru exercitarea de presiuni asupra Europei", a declarat Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă pe tema situaţiei din Siria.

Milioane de imigranţi extracomunitari se îndreaptă spre Europa după ce Turcia a deschis frontierele, a afirmat luni preşedintele Reecep Tayyip Erdogan, denunţând presiunile exercitate de Uniunea Europeană.

Peste 10.000 de imigranţi din Orientul Mijlociu au încercat să traverseze frontiera dintre Turcia şi Grecia după ce Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, eliminarea restricţiilor de călătorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO