Business Internaţional

"Sediul" mişcării Ocupaţi Wall Street-ul a fost evacuat "pentru curăţenie". Cum arăta locaţia înainte de intrarea poliţiştilor

"Sediul" mişcării Ocupaţi Wall Street-ul a fost evacuat "pentru curăţenie". Cum arăta locaţia înainte de intrarea poliţiştilor

Fotografii de Ciprian Botea

Autor: Alexandru Matei

15.11.2011, 10:45 408

Poliţia din New York a lansat o operaţiune pentru a desfiinţa temporar tabăra mişcării "Ocupaţi Wall Street-ul" din Parcul Zuccotti, scrie BBC News.

Primăria oraşului a anunţat pe Twitter că protestatarii ar "trebui să plece temporar şi să îndepărteze şi corturile", dar că se vor putea întoarce după ce parcul va fi curăţat.

Mişcarea "Ocupaţi Wall Street-ul" a demarat în septembrie pentru a protesta împotriva inegalităţii economice şi a fost urmată de proteste similare în întreaga lume.

Operaţiunea a început în timpul nopţii, poliţia motivând intervenţia prin faptul că "administraţia oraşului a ajuns la concluzia că ocuparea permanentă a Parcului Zuccotti aduce riscuri de incendiu şi de sănătate".

Au fost împărţiţi fluturaşi din care protestatarii erau informaţi că se pot întoarce după ce va fi curăţată zona, dar că nu vor mai trebui să aducă echipamente de campare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO