Business Internaţional

Şefa FMI, Kristalina Georgieva, prevede dificultăţi pentru Putin: „Cred că economiei ruse îî va fi foarte greu din cauza emigrării masive şi a accesului redus la tehnologie din cauza sancţiunilor”

Şefa FMI, Kristalina Georgieva, prevede dificultăţi...

Autor: Valeriu Dănilă

12.02.2024, 18:05 148

Şefa FMI, Kristalina Georgieva, avertizează că economia rusă încă are multe probleme de înfruntat în ciuda upgrade-ului recent din partea instituţiei, scrie CNBC.

Economia Rusiei s-a dovedit a fi surprinzător de rezilientă în ciuda sancţiunilor occidentale împuse în ultimii doi ani.

La sfârşitul lunii ianuarie, Fondul Monetar Internaţional, a dublat prognoza de creştere economică în acest an pentru Rusia, de la 1,1% la 2,6%.

Cheltuielile pentru apărare au crescut masiv de la începarea conflictului din Ucraina. Actualul buget, adoptat în luna noiembrie, prevede cheltuieli de 30% din total pentru armată.

În acest timp, mai mult de 800.000 de oameni au părăsit Rusia conform estimărilor analiştilor. Mulţi dintre aceştia sunt tineri specialişti în IT.

„Cred că economiei ruse îî va fi foarte greu din cauza emigrării masive şi a accesului redus la tehnologie din cauza sancţiunilor”, a arătat Kristalina Georgieva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO