Business Internaţional

Şeful de investiţii de la Bridgewater Associates, unul dintre cele mai mari fonduri speculative din lume, avertizează: „Rezerva Federală a SUA nu va începe să reducă dobânda”

Şeful de investiţii de la Bridgewater Associates, unul...

Autor: Valeriu Dănilă

14.07.2023, 14:12 143

Şeful de investiţii al unuia dintre cele mai mari fonduri speculative din lume avertizează că lupta cu inflaţia din SUA este departe de a fi câştigată, iar pariurile pe o serie succesivă de reduceri ale dobânzilor din partea Fed sunt premature.

Comentariile aparţin lui Bob Prince, co-şef de investiţii al Bridgewater Associates, care vine să dezmintă optimismul bursei de săptămâna aceasta, cauzat de scăderea inflaţiei americane peşte aşteptări.

Bob Prince explică că pieţele se înşeală dacă au impresia că Fed va relaxa politica monetară. „Rezerva Federală a SUA nu va începe să reducă dobânda”, a declarat acesta pentru Financial Times.

„Inflaţia a scăzut, dar este încă prea mare şi probabil se va stabiliza acolo unde este, probabil că vom rămâne blocaţi în jurul acestui nivel”, a spus Prince.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO