Business Internaţional

Şeful de la Zurich Insurance şi-a prezentat demisia în urma sinuciderii şefului de operaţiuni financiare

Şeful de la Zurich Insurance şi-a prezentat demisia în...

Autor: Octavian Calei

29.08.2013, 16:38 836

Josef Ackermann, şeful Zurich Insurance şi fostul CEO Deutsche Bank, şi-a dat demisia joi în urma sinuciderii şefului de operaţiuni financiare, îngroşând rândul plecărilor din board-ul companiei, informează Business Insider.

Şeful Zurich Insurance a spus că familia îndurerată a lui Pierrer Wauthier, care lucra de 17 ani la al treilea mare grup de asigurări din Europa, consideră că el poartă o parte din vină pentru moartea lui Wauthier.

Wauthier a fost găsit mort luni în casa lui din Zug. În urma anchetei, poliţia a stabilit joi că acesta s-ar fi sinucis.

Vice-preşedintele companiei, Tom de Swaan, va prelua conducerea grupului elveţian de asigurări. Swaan a lucrat anterior în sistemul bancar, la ABN Amro.

În board-ul Zurich Insurance au avut loc schimbări importante în ultimele 12 luni. Fostul şef al departamentului de asigurări generale, Mario Greco, a plecat la mijlocul anului 2012 pentru a deveni preşedintele asiguratorului italian Generali. În urmă cu două săptămâni, şeful diviziei de asigurări de viaţă, Kevin Hogan, a plecat la AIG pe un post de şef al departamentului de asigurări clienţi persoane fizice.

Analiştii apreciază că pierderea în lanţ a unor directori din poziţii cheie produce o situaţie incertă şi dăunătoare pentru companie.

De când s-a întors în Elveţia, din Germania, în 2012, Ackermann a devenit un susţinător puternic al sectorului financiar elveţian. El este unul dintre puţinii seniori din finanţe care a reuşit să-şi păstreze job-ul în timpul crizei financiare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO