Business Internaţional

Semn de slăbiciune pentru occident: O analiză a Fondului Monetar Internaţional arată că 70% din creşterea economică în anul 2023 va fi concentrată în regiunea Asia-Pacific

Semn de slăbiciune pentru occident: O analiză a...

Autor: Valeriu Dănilă

02.05.2023, 13:48 5939

Fondul Monetar Internaţional şi-a ridicat prognoza pentru Asia-Pacific, spunând că creşterea regiunii va fi determinată în primul rând de redresarea Chinei şi de creşterea „rezistentă” din India. Acest lucru vine în timp ce restul lumii se pregăteşte pentru o creştere mai lentă din cauza politicii monetare înăsprite şi a războiului din Ucraina, titrează CNBC.

Instituţia estimează că produsul intern brut al regiunii Asia-Pacific va creşte cu 4,6% în acest an, ceea ce este cu 0,3% mai mare decât prognoza din octombrie.

Perspectivele îmbunătăţite ale FMI ar însemna că regiunea va contribui cu aproximativ 70% la creşterea globală. Regiunea Asia-Pacific s-a extins cu 3,8% în 2022.

„Asia şi Pacificul vor fi cele mai dinamice dintre regiunile majore ale lumii în 2023, determinate în principal de perspectivele optimiste pentru China şi India”, a arătat Fondul Monetar Internaţional în raportul său.

La nivel de ţară, organizaţia şi-a crescut perspectivele de creştere pentru China, Malaezia, Filipine şi Laos la 5,2%, 4,5%, 6% şi, respectiv, 4%.

Deşi şibusin-a redus previziunile pentru creşterea Indiei în anul 2023, FMI se aşteaptă în continuare ca economia să crească cu 5,9% în 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO