Business Internaţional

Separatiştii din estul Ucrainei vor să treacă la rubla rusească

Separatiştii din estul Ucrainei vor să treacă la rubla...

Autor: Iuliana Enache

16.09.2014, 12:23 412

"Vrem, bineînţeles, să trecem la rublă, dar există o serie de probleme, inclusiv politice. Iată de ce folosim pentru moment grivna. Da sper că această situaţie nu va dura prea mult", a declarat Plotniţki.

Potrivit lui, "republica" trebuie să îşi rezolve multe probleme economice şi financiare, între care punerea în aplicare a propriului sistem bancar.

În încercarea de a soluţiona conflictul violent, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a prezentat marţi în Parlament un proiect de lege care garantează mai multă autonomie regiunilor separatiste din estul rusofon, unde este în vigoare un armistiţiu fragil.

Acest proiect de lege privind un "statut special" pentru regiunile Doneţk şi Lugansk face parte din protocolul de armistiţiu semnat la 5 septembrie de Kiev şi rebelii proruşi, care cer independenţa.

Unul dintre liderii separatişti, Andrei Purghin, a declarat pentru RIA Novosti că acest proiect de lege "va fi probabil un punct de discuţie pentru viitoarele negocieri, dar nu mai mult decât atât".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO