Business Internaţional

Serviciile israeliene se pregătesc să lichideze liderii Hamas când războiul se va încheia

Serviciile israeliene se pregătesc să lichideze liderii...

Autor: Tiberiu Sabo

02.12.2023, 15:58 61

La ordinele prim-ministrului Benjamin Netanyahu, cele mai importante agenţii de spionaj ale Israelului lucrează la planuri de a anihila liderii Hamas care trăiesc în Liban, Turcia şi Qatar, notează The Wall Street Journal.

Serviciile de informaţii israeliene se pregătesc să lichideze liderii Hamas din întreaga lume când războiul din Fâşia Gaza se va încheia, pregătind scena pentru o campanie de ani de zile pentru a vâna mii de luptători în Fâşie, au declarat oficiali israelieni pentru The Wall Street Journal.

La ordinele prim-ministrului Benjamin Netanyahu, cele mai importante agenţii de spionaj ale Israelului lucrează la planuri de a anihila liderii Hamas care trăiesc în Liban, Turcia şi Qatar, au spus oficialii.

Campania de lichidare ar fi o prelungire a operaţiunilor clandestine ale Israelului de decenii. Conform sursei citate, luptători israelieni au vânat militanţi palestinieni în Beirut în timp ce erau îmbrăcaţi în femei şi au ucis un lider Hamas în Dubai în timp ce erau deghizati în turişti. Israelul a folosit o maşină-bombă pentru a asasina un lider Hezbollah în Siria şi o armă controlată la distanţă pentru a ucide un om de ştiinţă specializat in arme nucleare în Iran.

Noile planuri ar marca o a doua şansă pentru Netanyahu, care ar fi ordonat o încercare eşuată în 1997 de a-l otrăvi pe liderul Hamas, Khaled Meshaal, în Iordania, potrivit WSJ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO