Business Internaţional

Seul: Coreea de Nord a efectuat un nou test cu o rachetă balistică

Seul: Coreea de Nord a efectuat un nou test cu o rachetă...

Autor: Mircea Olteanu

05.04.2017, 02:42 39

Racheta a fost lansat din zona oraşului Sinpo de pe coasta de est a Coreei de Nord, au mai precizat autorităţile de la Seul.

Testul balistic a fost efectuat în contextul exerciţiilor militare anuale ale forţelor americane şi sud-coreene, despre care regimul stalinist de la Phenian afirmă că reprezintă pregătirea invaziei Coreei de Nord.

Phenianul a anunţat că va reacţiona în cazul în care comunitatea internaţională înăspreşte regimul de sancţiuni la adresa regimului nord-coreean, la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat că este pregătit să soluţioneze chestiunea nord-coreeană şi fără ajutorul Chinei.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear.

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a declarat că iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este "o opţiune" luată în calcul de SUA. El a mai precizat că Washingtonul nu ar dori însă să se ajungă la un conflict militar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO