Business Internaţional

Simona Halep: Îmi doresc foarte mult să câştig Australian Open, dar va fi foarte dificil

Simona Halep: Îmi doresc foarte mult să câştig...

Autor: Alexandru Stanila

19.01.2020, 10:46 65

Simona Halep a susţinut o conferinţă de presă, duminică, la Melbourne, înaintea debutului la Australian Open 2020, sportiva din România reiterându-şi dorinţa de a câştiga un nou titlu de Mare Şlem, după cele de la Roland Garros şi Wimbledon.

Totuşi, Halep a recunoscut că îi va fi destul de dificil, având în vedere şi condiţiile meteorologice din Australia: "Îmi doresc foarte mult să câştig Australian Open, dar va fi foarte dificil şi din cauza căldurii. Uneori, temperatura e schimbătoare, devine frig. Schimbările nu sunt simple pentru mine. E foarte multă umiditate, la fel ca atunci când am jucat finala şi mi-a fost greu. Trebuie să fiu pregătită pentru toate meciurile şi să nu pun presiune pe mine în legătură cu rezultatele. Nu îmi place asta".

Românca spune că e mulţumită de perioada de pregătire din presezon, dar şi de turneul de la Adelaide, unde a primit câteva lecţii în urma eşecului cu Aryna Sabalenka, în sferturile de finală: "Mă simt bine cu tenisul pe care îl joc, chiar dacă nu am multe meciuri. Încerc să mă obişnuiesc cu meciurile oficiale deoarece ele nu se compară cu antrenamentele. Am dat tot ce am avut mai bun la Adelaide, dar nu am reuşit să câştig acest meci. Sabalenka a fost mult prea puternică în acea zi şi mi-a fost greu să îmi intru în ritm. Venind aici şi având câteva zile în plus să mă obişnuiesc cu terenul, antrenamentele şi atmosfera este un lucru pozitiv. Mă simt bine şi sunt pregătită să încep. Am învăţat câteva lucruri din meciul cu Sabalenka. Părerea mea e că ar fi trebuit să joc diferit puţin. Am încercat să joc prea puternic, aşa cum ei îi place. Trebuie să schimb asta data viitoare şi să fiu mai bună la returnarea serviciului, deci da, am câteva lucruri pe care să le îmbunătăşesc".

Simona a vorbit şi despre schimbările produse în acest sezon, reluarea colaborării cu Darren Cahill, dar şi despre finala Australian Open 2018, pierdută de româncă împotriva danezei Caroline Wozniacki: "Când am spus că vreau să mă relaxez în acest an, declaraţia mea a fost interpretată într-un mod puţin greşit. Folosirea termenului <relaxare> a fost pentru a exprima că sunt ceva mai liniştită în privinţa rezultatelor, dar anul trecut nu a fost unul de relaxare, pentru că am muncit din greu şi a fost un sezon excelent, în care am câştigat Wimbledon. Nu mă aşteptam la asta, dar acum mă simt motivată, am lucrat mult înaintea acestui sezon. Am mers în Dubai, am schimbat de data aceasta, pentru că până acum mă pregăteam acasă, în România. Sunt mai pregătită decât anul trecut, la început, dar nu pot fi văzute rezultatele în câteva meciuri sau în prima lună. E minunat să îl am din nou pe Darren Cahill în echipă. Am avut o colaborare excelentă înainte şi acum e la fel. Avem multe lucruri de făcut împreună, mai am multe de învăţat de la el, dar sunt fericită să îl am din nou alături de mine. Finala din 2018 este o amintire plăcută pentru mine. Am spus mereu că acel meci mi-a dat încredere că voi putea câştiga un Mare Şlem la un moment dat, a fost o partidă foarte bună. De fiecare dată când mă gândesc la Australian Open, acel meci îmi vine în minte şi îmi dă încredere şi speranţă că am şanse să joc bine".

Despre parcursul Serenei Williams, ajunsă la 38 de ani, şi retragerea lui Caroline Wozniacki, după Australian Open, Halep a declarat: "Sunt foarte impresionată de Serena Williams, de faptul că joacă în continuare la acest nivel, ea fiind mamă şi, în acelaşi timp, puţin mai în vârstă decât noi. E impresionant ceea ce realizeză şi cred că poate face mai multe. Retragerea lui Caroline Wozniacki este o pierdere deoarece e o persoană foarte bună. Ne-am obişnuit să o vedem zilnic la turnee, dar sunt sigur că are multe lucruri bune în faţă, deci va fi fericită".

Simona Halep, a patra favorită a întrecerii, debutează la Australian Open 2020 marţi, în primul tur urmând să o întâlnească pe americanca Jennifer Brady (49 WTA). Ora partidei va fi stabilită ulterior de către organizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO