Business Internaţional

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la BRD Bucharest Open

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la...

Autor: Traian Terzian, Andrei Mazurchievici

11.07.2014, 09:30 721

Principala favorită a BRD Bucharest Open, Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale competiţiei dotată cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

În turul doi, Halep a trecut cu scorul de 6-2, 6-4, după o oră şi 11 minute, de jucătoarea sârbă Alexandra Krunici, locul 155 WTA.

Din cauza ploii care s-a abătut, joi seară, asupra Bucureştiului, tribunele Terenului Central din cadrul Arenelor BNR au fost pline doar în proporţie de 75 la sută.

Jucătoarea clasată pe locul 155 al clasamentului WTA a început mai determinată meciul, reuşind să-şi câştige cu uşurinţă primele două ghemuri pe propriul serviciul în special datorită varietăţii de lovituri, reuşind să o surprindă pe Halep cu "scurte" sau lovituri de dreapta în lung de linie. În schimb, Simona a avut probleme în a-şi câştiga serviciul şi a-şi regăsi ritmul de joc.

Halep a reuşit să fructifice prima minge de break de care a beneficiat în ghemul cinci, reuşind să producă prima "fisură" în serviciul adversarei.

După câştigarea breakului, Halep a preluat conducerea totală a jocului, obligând-o pe Krunici să alerge după fiecare minge, dintr-o parte în alta a terenului. În cele din urmă, Halep a închis jocul la doi, valorificând prima minge de set.

Setul doi a început după aceleaşi coordonate, cu jucătoarea din Serbia dictând jocul în primele două ghemuri, însă ca şi în prima parte a meciului, Halep a reuşit să fructifice prima minge de break, de această dată, în ghemul trei. Dacă în primul set nu a mai cedat niciun ghem după realizarea primului break, de această dată Halep şi-a pierdut imediat serviciul, însă a replicat imediat cu un break.

Nici de această dată Halep nu a fructificat avantajul propriului serviciu, ceea ce i-a permis lui Krunici realizarea celui de-al doilea break consecutiv. În ghemul şapte, Halep a reuşit cel de-al cincilea break consecutiv al setului şi al treilea al său. Al optulea ghem a adus după sine cel de-al şaselea break al setului, în ciuda faptului că Halep a salvat în trei rânduri avantajul lui Krunici.

Ghemul nouă a adus un nou break pentru Halep, de această dată sportiva româncă reuşind să îşi consolideze avantajul şi să închidă meciul la a treia minge de meci.

Pentru un loc în semifinale, Halep va juca, vineri, împotriva jucătoarei spaniole Lara Arruabarrena, care a trecut cu scorul de 7-5, 3-6, 7-6 (8/6) de sportiva turcă Cagla Buyukakcay.

Pentru calificarea în sferturi, Halep şi-a asigurat 60 de puncte WTA şi un cec în valoare de 5.900 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO