Business Internaţional

Simona Halep va participa la turneele Dubai şi Doha, după Australian Open

Simona Halep va participa la turneele Dubai şi Doha,...

Autor: Departamentul Sport

02.02.2020, 10:06 54

Simona Halep îşi face planurile pentru următoarele provocări din circuitul WTA după ce a jucat semifinale la Australian Open. Românca a anunţat care vor fi competiţiile la care va participa pe parcursul lunii februarie. 

Turneul de categorie Premier de la Dubai va fi prima oprire pentru Halep, care apoi va merge şi la Doha, turneu de categorie Premier 5. Competiţia de la Dubai este programată în perioada 17-22 februarie şi are premii totale în valoare de 2.529.740 dolari. Simona Halep va avea de apărat 190 de puncte de anul trecut, când era eliminată în sferturile de finală la Dubai, de Belinda Bencic, noteaăz prosport.ro. În 2019, competiţia din Dubai a fost de categorie Premier, conform acordului dintre organizatori.

Statutul superior, de Premier 5, merge alternativ între Doha şi Dubai. Astfel, pentru o eventuală accedere în sferturile de finală la Dubai, Simona ar mai primi doar 100 de puncte. 185 pentru semifinale, 305 pentru finală, în vreme ce titlul este recompensat cu 470 de puncte.

Simona Halep va merge la Doha direct de la Dubai. Competiţia din Qatar şi-a schimbat datele de desfăşurare. Astfel, dacă anul trecut era organizată înainte de turneul din Emirate, acum va fi programat în perioada 23-29 februarie. Premiile totale oferite la Doha sunt în valoare de 2.939.695 dolari.

În 2019, Simona Halep a jucat finala de la Doha, unde era învinsă de Elise Mertens. Doar că anul trecut, turneul de la Doha a fost de categorie Premier, ceea ce înseamnă că Simona Halep a primit doar 305 puncte. În 2020 a fost promovat la Premier 5, iar pentru o eventuală finală ar aduna 585 de puncte în clasament. Pentru titlu la Doha se acordă 900 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO