Business Internaţional

Situaţie disperată în India: Autorităţile au decis închiderea şcolilor din cel mai important oraş al ţării pe din cauza poluării extreme

Situaţie disperată în India: Autorităţile au decis...

Autor: Petru Mazilu

04.11.2022, 11:56 93

Autorităţile din capitala Indiei, New Delhi au decis să închidă şcolile primare din cauza deteriorării calităţii aerului.

Şcolile primare din New Delhi vor fi închise începând de sâmbătă şi se va lua în considerare restricţionarea traficului rutier, a declarat vineri ministrul Arvind Kejriwal, în timp ce capitala continuă să fie afectată de niveluri ridicate de poluare a aerului.

Mai mulţi locuitori s-au plâns de disconfort în respiraţie şi iritaţii la nivelul ochilor, nasului şi gâtului, în condiţiile în care indicele de calitate a aerului a depăşit categoria „severă" şi „periculoasă" în majoritatea staţiilor de monitorizare, potrivit datelor furnizate de Consiliul Central de Control al Poluării. Categoria „severă” afectează persoanele sănătoase şi are un impact grav asupra celor cu boli existente, spun specialiştii.

„Închidem toate şcolile primare din Delhi începând de mâine ... De asemenea, închidem activităţile în aer liber pentru toate clasele de peste clasa 5", a declarat Kejriwal într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

Decizia de închidere a unor şcoli a fost luată după ce părinţii îngrijoraţi şi ecologiştii au apelat la reţelele de socializare, îndemnând autorităţile să ia în considerare impactul poluării asupra copiilor.

Oficialii districtuali din Noida, un oraş-satelit al New Delhi, au ordonat joi tuturor şcolilor să organizeze cursuri online pentru elevii din clasele 1-8.

New Delhi este un oraş cu aproximativ 20 de milioane de locuitori şi este cea mai poluată capitală din lume. Este învăluit în smog în fiecare iarnă, deoarece aerul rece şi greu reţine praful din construcţii, emisiile vehiculelor şi fumul provenit din arderea reziduurilor de recoltă din statele vecine.

De asemenea, guvernul de stat ia în considerare restricţionarea circulaţiei auto, a declarat Kejriwal. Consiliul federal de control al poluării din India a interzis deja, începând de joi seara, intrarea în capitală a camioanelor diesel care transportă bunuri neesenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO