Business Internaţional

Spania întâmpină noul an cu o economie în scădere

Autor: Anca Dumitrescu

27.12.2011, 10:19 207

Economia Spaniei s-a contractat în ultimele trei luni ale acestui an, iar primele două trimestre din 2012 vor fi dificile, a declarat ministrul Economiei, Luis Guindos, transmite Reuters.

"Este sigur că economia spaniolă s-a contractat în acest trimestru, ceea ce va determina cum va începe anul viitor, în relativă scădere. Nu trebuie să ne facem iluzii. Următoarele trimestre nu vor fi uşoare pentru economie sau piaţa muncii', a spus Guindos.

Produsul Intern Brut al Spaniei a stagnat în trimestrul al treilea, afectat de criza datoriilor din zona euro, încetinirea exporturilor şi a cererii interne.

În primul trimestru din 2010 Spania a ieşit din recesiune, după 18 luni, dar creşterea economică a fost dificilă, fiind trasă în jos de prăbuşirea sectorului imobiliar, şomajul masiv, reducerea cererii interne şi a celei pentru exporturi.

Noul guvern urmează să anunţe măsuri economice urgente, pentru a demonstra să este hotărât să combată deficitul bugetar. Măsurile vor fi introduse în bugetul pe 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO