Business Internaţional

Startup-ul spaniol Glovo, prezent şi în România, ajunge la statutul de unicorn după ultima rundă de finanţare

Startup-ul spaniol Glovo, prezent şi în România,...

Autor: Roxana Rosu

19.12.2019, 12:39 517

Compania spaniolă Glovo, prezentă şi pe piaţa românească de livrări rapide, a primit o finanţare de 150 milioane euro (167 mil.dolari) , în urma căreia şi-a asigurat statutul de unicorn, cu o evaluare de peste 1 miliard dolari.

Runda de finanţare a fost derulată de Mubadala, cu sprijin din partea Drake Enterprises, Idinvest şi Lakestar.

Glovo este al doilea start-up din Spania evaluat la peste 1 miliard de dolari.

Recent, compania a pătruns şi pe piaţa din Polonia, după achiziţia cu 35 de milioande euro a PizzaPortal şi o investiţie în cel de-al doilea hub tehnologic din Varşovia. Compania intenţionează să-şi extindă echipa globală prin angajarea a 300 de ingineri până la jumătatea anului 2020, 40 dintre aceştia şi 50 de experţi în produse urmând a fi cooptaţi în echipa din Varşovia.

În vederea stimulării creşterii categoriei sale de produse alimentare, Glovo vrea să încheie noi parteneriate strategice - similiare cu cel pe care îl are cu Carrefour - şi să investească în propriile supermarketuri. În prezent, Glovo operează 7 astfel de magazine,  în Barcelona, Madrid, Buenos Aires şi Lima. Compania vrea să deschidă 100 de magazine propria până în 2021.

 “Să fi atins statutul de unicorn este pe de o parte o confirmare a talentelor din cadrul companiei şi pe de alta un impuls să continuăm să inovăm în domeniul livrărilor rapide. În pofida creşterii nostre rapide şi a noului statut atins, avem aceeaşi viziune cu care am demarat acest business: să punem la dispoziţia clienţilor noştri orice din oraşul lor în doar câteva minute”,  a spus Oscar Pierre, CEO Glovo.

Glovo este o aplicaţie de livrare rapidă care permite utilizatorilor să comande, să trimită şi să primească orice produs, din şi în oraşul în care se află.

Aplicaţia s-a lansat pe piaţa din România în luna mai 2018, serviciile fiind disponibile, în prezent, în 10 oraşe din România, respectiv Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Constanţa, Sibiu, Arad şi Ploieşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO