Business Internaţional

Statele Unite au extins sancţiunile impuse Venezuelei

Statele Unite au extins sancţiunile impuse Venezuelei

Autor: Andrei Vacaru

11.05.2019, 12:38 121

Administraţia Trump a anunţat că a extins sancţiunile impuse Venezuelei şi în domeniul apărării, într-o încercare de a pune presiune pe regimul lui Nicolas Maduro, potrivit Reuters.

Astfel, companiile străine care colaborează cu serviciile venezuelene de securitate vor putea fi sancţionate de către autorităţile americane, în acelaşi mod în care sunt supuse sancţiunilor companiile care lucrează cu guvernul de la Caracas în sectorul petrolier şi cel bancar, informează Departamentul Trezoreriei. Decizia vizează companiile care livrează Venezuelei echipamente militare şi de telecomunicaţii.

Washingtonul a mai anunţat şi că a impus sancţiuni împotriva a două companii de transport maritim şi a două nave petroliere care transportă petrol din Venezuela către Cuba. Cele două companii nu vor mai putea să semneze contracte cu persoane fizice sau firme americane, iar activele deţinute de acestea în Statele Unite vor fi blocate.

Potrivit Reuters, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a discutat săptămâna trecută cu omologul său rus, Vladimir Putin, iar în urma conversaţiei ar fi reieşit că liderul de la Kremlin nu este interesat de soarta lui Nicolas Maduro, după cum a declarat un oficial american de rang înalt, sub protecţia anonimatului. „Cel puţin pentru noi a fost clar, în urma convorbirii, că lui Putin nu îi pasă de Venezuela”, a declarat oficialul, care a mai spus că Putin l-ar fi descris pe Maduro ca fiind „incompetent din punct de vedere economic”.

Sub conducerea lui Nicolas Maduro, economia Venezuelei a intrat într-o criză puternică. Ţara sud-americană se confruntă în prezent cu o lipsă acută de alimente şi medicamente, dar şi cu avarii majore ale reţelelor de energie electrică. Milioane de persoane au părăsit Venezuela în ultimii ani din cauza crizei economico-sociale cu care se confruntă ţara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO