Business Internaţional

Statele Unite sunt pregătite să riposteze după atacurile cu drone din Arabia Saudită. "Aprovizionarea cu petrol din Arabia Saudită a fost atacată. Sunt motive să credem că ştim vinovatul"

Statele Unite sunt pregătite să riposteze după...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

16.09.2019, 08:15 112

Preşedintele american a sugerat că Statele Unite sunt pregătite să riposteze în urma atacurilor cu drone de sâmbătă, care au vizat rafinării din Arabia Saudită, relatează site-ul agenţiei Dpa.

"Aprovizionarea cu petrol din Arabia Saudită a fost atacată. Sunt motive să credem că ştim vinovatul", a declarat Donald Trump.

"Statele Unite sunt pregătite, în funcţie de verificările efectuată, însă aşteptăm ca Arabia Saudită să ne transmită cine crede că este vinovat de atacuri şi în ce condiţii trebuie să procedăm", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită au fost afectate de incendii în urma unor atacuri cu drone produse sâmbătă dimineaţă.

Un oficial american de rang înalt, care a vorbit în condiţii de anonimitate, a declarat că „nu există dovezi că atacurile vin din Yemen” şi că acestea au fost lansate, cel mai probabil, din Iran sau Irak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO