Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Alexandru Matei

06.06.2011, 23:32 46

Oferta publică de vânzare de acţiunidesfăşurată de Prada este de aşteptat să atragă până la 2,6 mld.dolari, vânzarea de acţiuni a companiei italiene devenind astfelcel mai amplu IPO din domeniul bunurilor de larg consum din HongKong, scrie Bloomberg.

Inundaţiile şi seceta din Australia ar puteascumpi costumele cu 10% în condiţiile în care preţul lânii aînregistrat o dublare în ultimul an, până la un maxim record,relatează Financial Times. În Australia, cel mai mare producător delână al lumii, preţurile de referinţă au atins un maxim de 14,85$/kg săptămâna trecută, dublându-se în ultimele 12 luni.

Un raport al ONU cere măsuri care să-i opreascăpe speculatori de la a majora în continuare preţurile la alimente,potrivit The Guardian. Ar putea fi necesară intervenţia guvernelorpentru a sparge bula uriaşă care s-a format pe piaţa materiilorprime, se arată în cadrul raportului.

Secretarul general al Trezoreriei StatelorUnite Timothy Geithner ar putea fi nevoit s-o susţină pe ChristineLagarde, ministrul francez al finanţelor, pentru postul de directorgeneral al FMI, pentru ca preşedintele Băncii Mondiale să rămână,conform tradiţiei, un american, transmite Bloomberg.

Companiile de transport aerian şi-au redusestimările privind profitul pe anul 2011 cu peste 50%, la patrumiliarde de dolari, din cauza preţului ridicat al petrolului şi aproblemelor din Japonia, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, careîncetinesc revenirea industriei de profil, transmite Reuters.

Compania germană Siemens are la dispoziţielichidităţi de 18,5 mld. euro, compania plănuind să se extindă pepieţele emergente şi în industria automatizării şi a aplicaţiilorpentru eficientizarea consumului de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO