Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Paul Comşa, Marius Oncu, Vlad Popescu

12.09.2011, 00:02 58

Preţul acţiunilor Porsche a scăzut cu 10,95% vineri, iar cotaţia acţiunilor Volkswagen cu 0,8% în urma anunţului că fuziunea dintre cele două companii nu va avea loc până la sfârşitul anului conform planului, anunţă BBC News. Cei doi mari producători de automobile au decis să fuzioneze în 2009, dar s-au confruntat de atunci cu o serie de obstacole legale.

Compania elveţiană Nestlé negociază preluarea producătorului rus de hrană pentru copii Progress, scrie Bloomberg. Valoarea tranzacţiei s-ar putea ridica la 256 mil. euro, iar achiziţia ar putea fi finalizată până la sfârşitul acestui an.

Importurile Chinei au crescut cu 30,2% în august, iar exporturile au crescut cu 24,5% faţă de perioada similară a anului trecut, micşorând excedentul comerical până la 17,7 mld. dolari, scrie Bloomberg. Analiştii Citigroup preconizează o încetinire a creşterii economice în al patrulea trimestru al acestui an la 8,4%.

Guvernul rus intenţionează să vândă anul viitor pachete de acţiuni cu o valoare totală de 10 mld. dolari, la mai multe companii, între care Rosneft, banca de stat VTB sau Sovcomflot, a declarat un oficial al Ministerului Economiei.

Companiile de asigurări ar putea înregistra în acest an pierderi record în urma pagubelor cauzate de dezastre naturale după ce în prima jumătate a anului daunele provocate de astfel de catastrofe au urcat deja la 67 mld. dolari, dublu faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conducerea Bank of America (BofA), cea mai mare bancă americană, a discutat concedierea a circa 40.000 din cei 280.000 de angajaţi în primul val al unui program de restructurare, au declarat pentru The Wall Street Journal surse apropiate situaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO