Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Marius Oncu

19.06.2012, 00:00 59

Compania americană Acxiom a adunat cea mai mare bază de date comerciale la nivel mondial, care cuprinde informaţii despre circa 500 de milioane de consumatori la nivel global, cu circa 1.500 de indicatori pentru fiecare persoană, potrivit cotidianului New York Times. "Acxiom priveşte viaţa americanilor mai în amănunt decât FMI, Fiscul, Facebook sau Google. Dacă eşti un american adult, şansele sunt mari ca Acxiom să cunoască date precum vârsta, sexul, greutatea, înălţimea, starea civilă, nivelul educaţional, preferinţe politice, obiceiuri la cumpărături, temeri legate de situaţia gospodăriei, planuri de vacanţă şi altele", potrivit publicaţiei americane.

Băncile din Spania ar putea avea nevoie de noi provizioane, de până la 150 de miliarde de euro, concluzionează un audit independent al sistemului bancar spaniol, potrivit cotidianului local El Confidencial, citat de MarketWatch. Necesarul de provizionare suplimentară ia în calcul portofoliile de credite ipotecare, care au cauzat probleme majore pentru băncile din Spania. Randamentul obligaţiunilor pe zece ani ale Spaniei a urcat luni peste pragul psihologic de 7%, care semnalează că datoria statului devine nesustenabilă, după dispariţia optimismului legat de victoria în alegerile din Grecia a partidelor care susţin măsurile de austeritate angajate de stat pentru ajutorul financiar extern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO