Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Paul Comşa

28.11.2011, 00:01 57

Belarus va beneficia de un discount din partea Rusiei la plata gazelor naturale începând cu 2014 prin care va economisi 2 mld. dolari şi de restructurarea datoriilor pentru consumul de gaze naturale, a declarat premierul rus Vladimir Putin, citat de agenţia RIA Novosti. În schimb, monopolul rus al exporturilor de gaze naturale Gazprom va achiziţiona 100% din transportatorul bielorus de gaze naturale Beltransgaz, la care are deja o participaţie de 50%.

Rusia va oferi Belarusului un credit de 10 mld. dolari cu scadenţa de 15 ani pentru construcţia unei centrale nucleare, a declarat premierul rus Vladimir Putin, citat de agenţia RIA Novosti. Construcţia ar urma să fie finalizată în 2017.

Producătorul rus de automobile Sollers şi gigantul auto japonez Mazda Motor au semnat un memorandum prin care înfiinţează un joint venture pentru construcţia de autovehicule la fabrica Sollers-Far East din estul Rusiei, scrie agenţia RIA Novosti. Noua companie va produce maşini pentru piaţa rusească

Ministrul turc al transporturilor Binali Yildirim a inaugurat sâmbătă cel mai mare port din estul Turciei în provincia Mersin, scrie Hurriyet. Investiţia s-a ridicat la 100 mil. lire turceşti (40 mil. euro). Ministrul a afirmat că portul va fi "poarta" Turciei către Caucaz, Orientul Mijlociu şi Africa.

Compania energetică poloneză controlată de către stat Polska Grupa Energetyczna (PGE) a selectat trei potenţiale locaţii - Zarnowiec, Choczewo şi Gaski, toate aflate pe litoralul Mării Baltice, pentru construcţia primei centrale nucleare a ţării, scrie Warsaw Business Journal. La alegerea amplasamentului final se va ţine cont de criterii de ordin geologic şi de accesul la apă pentru instalaţiile de răcire ale centralei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO