Business Internaţional

Strauss-Kahn, victima unei înscenări? Un jurnalist face noi dezvăluiri în scandalul DSK

Strauss-Kahn, victima unei înscenări? Un jurnalist face noi dezvăluiri în scandalul DSK

Autor: Paul Comşa

28.11.2011, 00:02 775

Scandalul sexual în care a fost implicat fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn revine în actualitate. Jurnalistul american de investigaţii Edward Epstein a analizat pas cu pas evenimentele care s-au petrecut în ziua de 14 mai 2011, când a fost arestat la New York DSK, însă nu reuşeşte să clarifice aspectele cheie. Din contră, rezultatele cercetărilor alimentează ipotezele potrivit cărora DSK ar fi fost victima unei înscenări, scrie Financial Times.

Conform informaţiilor descărcate de pe cheia electronică a apartamentului unde era cazat DSK, menajera Nafissatou Diallo a intrat în cameră la ora 12.06, iar la ora 12.13 înregistrările convorbirilor telefonice indică faptul că şeful FMI a vorbit la telefon cu fiica lui Camille. Nu este clar însă ce s-a întâmplat în cele şase-şapte minute, singurele probe fiind declaraţia menajerei şi urmele de secreţii descoperite la faţa locului. La scurt timp, Diallo s-a retras în camera învecinată, un apartament pe care îl vizitase de mai multe ori în acea zi şi al cărei locatar nu a putut fi identificat. La 12.05 un alt angajat al hotelului a intrat în apartamentul lui DSK, dar nu se cunoaşte cu exactitate ora la care a ieşit.

Un alt amănunt bizar este pierderea telefonului de serviciu BlackBerry, instrumentul prin care DSK susţine că fusese avertizat de o persoană din serviciile diplomatice franceze că ar putea deveni victima unul scandal şi care a fost ulterior dezactivat în împrejurări necunoscute. Totodată, camerele de supraveghere de la hotel surprind momentul în care inginerul-şef al hotelului se bucură alături de un personaj necunoscut la scurt timp după apariţia poliţiei la faţa locului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO