Business Internaţional

Studiu: Majoritatea populaţiei din ţări prospere vor ca cei bogaţi să plătească impozite mai mari

Studiu: Majoritatea populaţiei din ţări prospere vor...

Autor: Raluca Nicolae

19.03.2019, 15:47 1610

Majoritatea populaţiei din ţările bogate vor ca cei înstăriţi să plătească impozite mai mari, pentru a construi un stat prosper în cât mai multe ţări, a arătat marţi un raport realizat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), transmite Reuters.

În toate cele 21 de ţări chestionate de OCDE, mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi au răspuns afirmativ la întrebarea: „Ar trebui ca guvernul să impună impozite mai mari pentru cei bogaţi pentru a-i sprijini pe cei săraci?”

Ideea ca bogaţii să plătească impozite mai mari a apărut în contextul politic din mai multe ţări pospere, cum este mişcarea „vestelor galbene” din Franţa.

Studiul, la care au răspuns 22.000 de persoane, a evidenţiat nemulţumiri profunde faţă de politicile guvernamentale privind bunăstarea socială, despre care mulţi spun că au fost insuficiente.

Oamenii sunt îngrijoraţi de modul în care ar putea avea acces la îngrijire pe termen lung pentru cei în vârstă, la condiţii de locuit convenabile, dar şi la servicii de sănătate de calitate.

Sentimentele de nedreptate socială sunt mai mari printre cei cu educaţie superioară şi cu venituri mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO