Business Internaţional

Studiu: Măsurile de distanţare socială au salvat circa 60.000 de vieţi în Franţa

Prim-ministrul Édouard Philippe şi Ministrul Sănătăţii Olivier Véran

Autor: Eduard Ivanovici

25.04.2020, 13:01 106

Un studiu al Şcolii Franceze de Sănătate Publică (EHESP) arată că măsurile de distanţare socială au salvat 60.000 de vieţi în Franţa, descoperirile fiind aprobate şi de guvernul prim-ministrului Édouard Philippe, scrie France24.

„Departamentul de Sănătate este de acord cu analiza prezentată. Este foarte probabil să fi salvat la nivel colectiv zeci de mii vieţi prin faptul că am respectat restricţiile de circulaţie”, a declarat Ministrul Sănătăţii Olivier Véran, adăugând că starea de carantină a prevenit suprasolicitarea unităţilor de terapie intensivă.

Analiza EHESP „demonstrează succesul măsurilor de distanţare, care trebuie să fie menţinute pentru alte câteva săptămâni”.

Studiul EHESP, publicat joi, estimează că o lună de carantină a salvat viaţa a 60.000 de persoane şi, fără aceste măsuri, unităţile de terapie intensivă ar fi avut nevoie de încă 100.000 de paturi până pe 20 aprilie. Capacitatea spitalelor franceze, care s-a dublat înainte de răspândirea epidemiei de teritoriul ţării, este de doar 10.000 de paturi.

Republica Franceză înregistra vineri, 24 aprilie, aproximativ 158.000 de cazuri cu coronavirus şi aproape 22.000 de decese.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO