Business Internaţional

Surpriză în primul discurs oficial al lui Trump după învestire: Toată lumea credea că se va tempera, în schimb preşedintele American a făcut un exerciţiu de forţă şi a atins fiecare punct din campanie. ”America va începe să câştige din nou aşa cum nu a mai făcut până acum. America va fi pe primul loc”

Surpriză în primul discurs oficial al lui Trump după...

Autor: Ştefan Stan

20.01.2017, 19:39 14504

Deşi majoritatea liderilor lumii, a executivilor şi a analiştilor ar fi pariat că Donald Trump îşi va schimba discursul după ce va câştiga alegerile, magnatul american a folosit ocazia primului discurs după învestirea sa oficială în funcia de preşedinte al Statelor Unite pentru a reaminti fiecare punct din campania electorală. El a avut un discurs puternic, în care a vorbit despre cum America trebuie pusă din nou pe primul loc. El a vorbit atât despre crearea a noi alianţe, cât şi despre întărirea alianţelor din prezent.

”Vom avea o nouă politică de acum încolo: America va fi pe primul loc. America va câştiga din nou, ca nicicând până acum. Ne vom lua înapoi graniţele şi joburile. Vom aduce joburile înapoi, graniţele noastre, vom readuce bogăţia şi ne vom readuce în ţară visele. Vom aduce înapoi companiile noastre şi vom proteja graniţele şi joburile. Vom construi noi drumuri, noi autostrăzi, aeroporturi, tunele, căi ferate, pe teritoriul întregei noastre naţiuni. Vom oferi locuri de muncă oamenilor noştri, ne vom asigura că există locuri de muncă în ţară. Vom avea de acum două reguli”. 

"Statele Unite au investit milioane de dolari pentru îmbogăţirea altor ţări; de acum, promit un efort naţional major pentru reconstruirea ţării noastre şi pentru îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de toţi", a afirmat Trump după depunerea jurământului.

"Voi lupta pentru voi cu toată puterea mea, nu vă voi părăsi niciodată. America va începe să câştige din nou aşa cum nu a mai făcut până acum. America va fi pe primul loc", a spus Trump.  "Le mulţumesc preşedintelui Barack Obama şi Primei doamne, Michelle Obama, pentru ajutorul extraordinar oferit în perioada de tranziţie. Au fost minunaţi", a subliniat Trump, criticând apoi sistemul politic clasic de la Washington.

"Nu este vorba de un transfer al puterii de la un partid la altul; acum, se transferă puterea înapoi poporului, pentru reunificarea ţării", a subliniat Trump.  "Aceasta este ziua cetăţenilor. Este sărbătoarea cetăţenilor; Statele Unite ale Americii sunt ţara voastră", a afirmat Trump.  "

Vom urma două reguli stricte: cumpăraţi produse americane şi angajaţi americani. Trebuie să gândim la nivel mare şi să visăm la un nivel şi mai mare. Vom opri carnagiul infracţiunilor şi vom pune America pe primul loc", a insistat Donald Trump.

Vom fi protejaţi cu precădere de Dumnezeu. Vom căuta prietenie şi de bună cooperare cu alte ţări, având în vedere ideea că trebuie să punem interesul nostru pe primul plan.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO