Business Internaţional

Surse: SUA vor impune noi sancţiuni împotriva mai multor oligarhi ruşi, pe fondul invaziei în Ucraina

Surse: SUA vor impune noi sancţiuni împotriva mai...

Autor: Mediafax

03.03.2022, 18:24 76

Statele Unite intenţionează să impună, joi, sancţiuni economice mai multor oligarhi ruşi şi familiilor acestora, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, a declarat o sursă familiarizată cu acest subiect pentru Reuters.

Washingtonul a impus deja o serie de sancţiuni de blocare a activelor unor oligarhi. Sursa, care a vorbit cu Reuters sub rezerva anonimatului, a declarat că unele nume semnificative vor fi incluse în lista de joi.

O a doua persoană familiarizată cu această chestiune a confirmat că joi vor fi sancţionaţi o serie de oligarhi. Sursa a mai spus că oficialii ruşi apropiaţi de Putin vor fi probabil printre cei vizaţi.

Washingtonul a impus până în prezent mai multe runde de sancţiuni, inclusiv împotriva lui Putin şi a băncii centrale ruse, după ce forţele ruseşti au invadat Ucraina în cel mai mare asalt asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Moscova numeşte asaltul o "operaţiune specială".

Măsurile au inclus sancţiuni împotriva a ceea ce Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că sunt "elitele" ruseşti, inclusiv unele cu legături cu Sberbank, VTB, Rosneft şi Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Este de aşteptat ca sancţiunile americane să se suprapună cu unele dintre cele dispuse de Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO