Business Internaţional

Swiss Re reduce dividendele, prima oara in 100 de ani

27.02.2003, 00:00 12

Swiss Reinsurance Co, a doua mare companie de reasigurari din lume, conform Bloomberg News, isi va reduce valoarea dividendelor pentru prima data in aproape un secol, dupa ce compania a inregistrat a doua pierdere anuala, pe fondul declinului valorii investitiilor, determinat de scaderea generala a pietelor de actiuni.
Compania, care a platit investitorilor un dividend de 2,50 de franci pe actiune pe anul 2001, a inregistrat o pierdere de aproximativ 100 milioane de franci elvetieni (74 milioane de dolari) anul trecut dupa efectuarea unor reduceri ale valorii contabile a activelor, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Henner Alms.
Reducerea valorii dividendelor arata cu claritate ca "rezervele companiei sunt aproape goale, in timp ce in trecut, compania se mandrea cu platile constante de dividende pe care le efectua," a declarat Christian Hamann, analist in cadrul Bayerische Landesbank. "Investitorii trebuie sa fie pregatiti pentru alte reduceri in acest an".
Swiss Re si companii rivale cum ar fi Munich Re au inregistrat pierderi record dupa ce trei ani de declin al preturilor actiunilor au redus valoarea investitiilor acestora. Companiile de asigurare din intreaga Europa si-au redus activitatile, cerand investitorilor fonduri pentru majorarea capitalului.
Directorul financiar al Swiss Re a refuzat sa specifice cu ce procent va fi redus dividendul. Companiile europene din sectorul asigurarilor isi reduc sau omit dividendele incercand sa-si pastreze fondurile dupa inregistrarea celei mai indelungate perioade de scadere a pietelor de actiuni de dupa al doilea razboi mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24