Business Internaţional

Taiwanul răspunde Chinei şi lansează exerciţii de apărare

Taiwanul răspunde Chinei şi lansează exerciţii de...

Autor: Mihai Draghici

08.08.2022, 14:52 357

Armata taiwaneză va organiza săptămâna aceasta exerciţii de autoapărare, simulând respingerea unei eventuale invazii chineze, afirmă oficiali de la Taipei, în contextul în care manevrele Chinei se vor încheia luni, informează cotidianul Le Figaro.

Armata chineză a efectuat, ca reacţie la vizita la Taipei a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, cele mai ample exerciţii aeriene şi maritime din jurul Taiwanului. Manevrele militare din jurul Taiwanului ar urma să se încheie luni, dar ar putea continua în format limitat şi de rutină în anumite zone.

În replică, armata taiwaneză va lansa propriile exerciţii militare. "Ne vom antrena să simulăm contracararea atacurilor inamice asupra Taiwanului", a declarat luni Lou Woei-Jye, un purtător de cuvânt al Forţelor Maritime taiwaneze.

Exerciţiile vor avea loc în regiunea Pingtung, situată în extremitatea sudică a Taiwanului, şi vor implica simulări de contracarare a debarcărilor. Administraţia de la Taipei susţine că exerciţiile militare erau deja programate, nefiind o reacţie la amplificarea disensiunilor cu Beijingul.

În acelaşi timp, Taiwanul acuză China de continuarea în mod provocator a exerciţiilor militare, iar Statele Unite susţin că Beijingul a avut o reacţie exagerată faţă de vizita lui Nancy Pelosi la Taipei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO