Business Internaţional

Ţara care ţine în viaţă Coreea de Nord întoarce foaia: China limitează exporturile de petrol şi oţel către Coreea de Nord

Ţara care ţine în viaţă Coreea de Nord întoarce...

Autor: Teodora Marinescu

05.01.2018, 15:12 1697

Ministerul de Comerţ al Chinei a anunţat, vineri, că va limita exporturile de petrol, oţel şi alte metale către Coreea de Nord, în conformitate cu noile sancţiuni impuse de ONU în urma testării rachetelor şi programului nuclear al Phenianului, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Decizia a fost luată după ce, în urmă cu o lună, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, în unanimitate, o rezoluţie prin care să impună noi sancţiuni Coreei de Nord.

Sancţiunile impuse de China vor fi aplicate din 6 ianuarie. Anunţul urmează de asemenea şi hotărârea Phenianului de a relua discuţiile cu oficialii de la Seul.

Săptămâna aceasta, Guvernul chinez a declarat că va continua să respecte sancţiunile propuse de Naţiunile Unite, iar în noiembrie, China nu a exportat produse din petrol către Coreea de Nord.

Printre măsurile menţionate în rezoluţia din decembrie, ONU interzice aproape 90% din exportul de petrol rafinat către statul nord-coreean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO