Business Internaţional

Ţara europeană unde locuiesc mii de români şi în care s-au luat măsuri drastice. Vor să taie din salariu pauzele de cafea şi ţigară

Ţara europeană unde locuiesc mii de români şi în care s-au luat măsuri drastice. Vor să taie din salariu pauzele de cafea şi ţigară

Autor: Business Magazin

15.02.2020, 09:21 293

O pauză de cafea sau ţigară ar putea afecta financiar angajaţii spanioli. Curtea supremă spaniolă s-a pronunţat în favoarea GALP, o companie petrolieră portugheză cu operaţiuni în Spania, care a început să contorizeze timpul angajaţilor care au petrecut prea mult în afara biroului în pauze pentru cafea sau ţigară, scrie Euronews.

„Ce urmează, să se scadă bani şi pentru pauzele de mers la baie?", se întreabă economistul Javier Diaz Gimenez, profesor la IESE Business School şi consilier la Ministerul de Interne.

El a spus că discuţiile şi controversele au apărut după ce guvernul spaniol le-a cerut companiilor în urmă cu un an să înceapă înregistrarea orelor de muncă zilnice ale angajaţilor. Gimenez a declarat pentru Euronews că intenţionează să rezolve problema angajaţilor care fac ore suplimentare, dar nu primesc bani pentru asta. „Acest lucru a sfârşit prin a se întoarce împotriva angajaţilor, pentru că anumite companii au decis să reducă timpul destinat pauzelor în loc să organizeze mai bine programul angajaţilor lor”, a adăugat el.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO