Business Internaţional

Ţara în care chiriile sunt atât de scumpe încât tinerii preferă să încalce legea pentru a locui mai ieftin

Ţara în care chiriile sunt atât de scumpe încât...

Autor: Alex Ciutacu

02.09.2018, 08:56 2760

Preţurile de neconceput de pe piaţa imobiliară din Hong Kong îi împing spre unii rezidenţi în afara legii, doar pentru a-şi putea păstra acoperişul, potrivit Bloomberg.

Un număr mic dar semnificativ de tineri alege să trăiască în clădiri industriale, renunţând la confort şi convenienţă pentru o chirie mai ieftină.

Pe lângă dezavantajele precum apa cu rugină şi penele de curent mai există şi un dezavantaj major: aceste aranjamente de trai sunt ilegale.

Acesta este un risc pe care fotograful Wah Lee, 32 ani, este dispus să şi-l asume. Acesta locuieşte într-o clădire în care îşi au sediul atât un producător de uleiuri cât şi o bucătărie comercială care livrează fritpuri toată ziua. Cu toate acestea, el şi colegul lui plătesc circa 1.400 de dolari lunar pe chirie, mai puţin de jumătate decât ar fi costat chiria într-o locuinţă din zonă.

Alături de o bucătărie mică şi o baie privată, apartamentul de 1.000 mp are tavane înalte şi ferestre mari, neobişnuite pentru standardele din Hong Kong.

„Chiriile din ziua de azi sunt foarte nerezonabile”, spune Lee. „Nu există nicio modalitate prin care eu aş putea să îmi permit ceva în zona rezidenţială”.

Această versiune industrială este doar una dintre variantele căutate de rezidenţii Hong Kong-ului în încercarea de a ocoli preţurile din cea mai scumpă piaţă imobiliară a lumii, preţul mediu pentru o casă depăşind de 19 ori venitul mediu anual din oraş, potrivit Demographia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO