Business Internaţional

Tata, cel mai mare conglomerat indian, vrea să vândă divizia din Marea Britanie

Tata, cel mai mare conglomerat indian, vrea să vândă...

Autor: Alina Mihai

30.03.2016, 15:04 223

Supraproducţia globală şi costurile ridicate de producţie înseamnă pentru Marea Britanie şi Uniunea Europeană o deteriorare rapidă a condiţiilor comerciale, potrivit unei declaraţii a reprezentanţiilor Tata Steel.

Bordul diviziei europene al companiei va ”explora toate posibilităţile pentru restructurarea portofoliului”, inclusiv o retragere din Marea Britanie, a anunţat producătorul indian.

Activele Tata din Marea Britanie au fost cumpărată în urmă cu 10 ani, pentru 12 miliarde de dolari, de la compania britanică de stat British Steel. Riscul de a pierde mii de joburi din industrie într-o economie deja afectată va pune presiune puternică pe guvernul lui David Cameron.

Guvernul nu elimină din soluţii o preluare temporară a controlului asupra diviziei, pentru a asigura destul timp pentru a se găsi un cumpărător, în cazul în care Tata decide vânzarea, a spus ministrul pentru afaceri din Marea Britanie, Anna Soubry pentru BBC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO