Business Internaţional

Tensiunile escaladează: Rusia avertizează că va riposta la eventualele sancţiuni impuse de Statele Unite

Tensiunile escaladează: Rusia avertizează că va riposta la eventualele sancţiuni impuse de Statele Unite

Autor: Mihai Draghici

15.04.2021, 14:56 160

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, joi, că va riposta la eventualele sancţiuni care ar fi impuse de Statele Unite, informează agenţia Reuters.

Administraţia Joseph Biden pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei, care ar putea include expulzarea unor diplomaţi, din cauza ingerinţelor electorale şi a atacurilor cibernetice, au declarat surse politice de la Washington. Rusia a negat că a încercat să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2020 şi a respins acuzaţiile privind comiterea atacului cibernetic SolarWinds.

Preşedinţia Rusiei a avertizat că va riposta la eventualele sancţiuni impuse de Statele Unite.

"Condamnăm orice intenţie de impunere a sancţiunilor, considerăm ilegale astfel de măsuri şi, oricum, reciprocitatea se aplică în aceste cazuri. Reciprocitatea va fi aplicată pentru a ne asigura că interesele noastre sunt protejate în cel mai bun mod", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Reuters.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a vorbit marţi, prin telefon, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin. Joseph Biden a reafirmat angajamentul SUA de a susţine suveranitatea Ucrainei şi a pledat pentru dialog strategic pentru controlul armamentului, propunând organizarea unui summit.

AFACERI DE LA ZERO