Business Internaţional

Tesla se prăbuşeşte din nou pe bursă: Acţiunile companiei scad cu 11%, iar analiştii sunt îngrijoraţi de capacitatea companiei de a atrage finanţări şi avansează ideea că Musk ar trebui să demisioneze

Tesla se prăbuşeşte din nou pe bursă: Acţiunile...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

28.09.2018, 16:21 688

Acţiunile Tesla au căzut cu 11% la bursa americană după ce Comisia pentru Valori Mobiliare şi Schimburi (SEC) a anunţat că i-a intentat un proces lui Elon Musk, directorul general al companiei, pentru fraude prin inducerea în eroare a investitorilor în legătură cu intenţia de delistare a companiei.

Acest lucru a creat confuzie pe piaţa de capital şi a afectat investitorii, potrivit Comisiei. SEC cere ca Musk să nu mai poată ocupa poziţii de director în cadrul vreunei companii listate la bursă, dar şi impunerea de penalităţi financiare.

„Ne îngrijorează faptul că scăderea încrederii investitorilor în Tesla poate avea efect asupra abilităţii companiei de a obţine finanţări convenabile”, spune Ryan Brinkman, analist JP Morgan.

Patru note diferite emise de analişti şi firme de brokeraj de pe Wall Street avansează ideea că Musk ar trebui să demisioneze.

Musk a declarat că nu crede că a greşit, iar board-ul producătorului de automobile electrice aa nuţat că îl susţine.

Acţiunile au scăzut la 274,17 dolari la New York ( -10,8%), valoarea de piaţă a Tesla reducându-se cu 6 miliarde de dolari.

Elon Musk este acuzat că luna trecută a făcut declaraţii false cu privire la investitorii care ar fi urmat să finanţeze Tesla. Miliardarul american a anunţat atunci că se gândeşte la delistarea companiei. "În realitate, Elon Musk nici măcar nu a discutat, cu atât mai puţin să primească vreo confirmare despre tranzacţie, inclusiv preţul acesteia, de la vreo potenţială sursă de finanţare", se arată în plângerea depusă de SEC la un tribunal din Manhattan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO