Business Internaţional

Toată muzica din lume, disponibilă în curând pe un singur site

Toată muzica din lume, disponibilă în curând pe un singur site

Autor: Mediafax

22.07.2011, 13:13 2112

Site-ul muzical suedez Spotify intenţionează să se înzestreze cucel mai mare catalog muzical din lume şi doreşte să le propunăutilizatorilor săi "toată muzica din lume", a anunţat, joi,patronul său Daniel Ek, cu ocazia unei conferinţe de presă înStatele Unite, scrie Mediafax.

"Vrem toată muzica africană, toată muzica asiatică, toată muzicadin America de Sud", a declarat Daniel Ek cu ocazia FortuneBrainstorm Tech, o conferinţă organizată la Aspen, în statulamerican Colorado. "Scopul nostru este să dispunem de toată muzicadin lume", a adăugat Ek.

Săptămâna trecută, Spotify şi-a anunţat lansarea în StateleUnite, prima sa incursiune în afara Europei, după un acord încheiatcu industria americană a caselor de discuri.

Combinând cataloage muzicale gratuite cu cataloage cu plată,Spotify numără în prezent circa 10 milioane de utilizatori, dintrecare peste 1,6 milioane de clienţi plătitori ce provin din şapteţări europene - Suedia, Norvegia, Franţa, Finlanda, Marea Britanie,Spania şi Olanda.

Acest serviciu legal, care propune o ofertă gratuită presăratăcu publicitate şi două oferte cu plată pentru 5 dolari/euro sau 10dolari/euro, permite în prezent accesul la circa 15 milioane detitluri muzicale, accesul fiind posibil de pe orice computer sautelefon mobil care dispun de o conexiune la internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO