Business Internaţional

Tommy Hilfiger, una dintre cele mai cunoscute figuri din lumea modei şi-a vândut penthouseul pe „nimic”. A fost nevoie de peste cinci ani şi de multe discounturi pentru ca ca tranzacţia să aibă loc

Tommy Hilfiger, una dintre cele mai cunoscute figuri din...

Autor: Iulian Tenchiu

02.11.2019, 23:00 15224

Mogulul american Tommy Hilfiger, alături de soţia sa Dee Ocleepo şi-au vândut penthouse-ul din celebrul hotel american The Plazza, pentru 31.25 milioane de dolari. În 2013, apartamentul era evaluat la 80 milioane de dolari, dar designerul a dat verde vânzării după ce vreme de şase ani nimeni nu s-a înghesuit să cumpere, motiv pentru care a fost nevoit să modfice de câteva ori preţul iniţial, scrie CNBC.

„The Plazza este una dintre cele mai iconice clădiri din New York, sau chiar din lume”, a declarat Tommy Hilfiger pentru CNBC.

Hilfiger a cumpărat două apartamente din The Plazza, care l-ar fi costat 25,5 mil. dolari în 2008. După ce a intrat în posesia acestora, designerul a apelat la profesionişti şi a combinat cele două apartamente într-unul singur.

Pe lângă un spaţiu uriaş, apartamentul era dotat cu un living room în care trona un şemineu şi oferea totodată o privelişte impresionantă către Central Park.

Camera preferată a designerului este un dormitor unde pot fi găsi perne cu monograma designerului şi un pat king-size. O uşă discretă odată deschisă le oferea acces lui Olceepo şi Hilfiger la o terasă privată de unde poate fi văzut întregul Central Park.

„Imi place să mă trezesc de dimineaţă şi împreună cu soţia mea să ne bucurăm de o cafea şi de priveliştea pe care ne-o oferă parcul. E liniştit şi maiestuos”, a mai spus Tommy Hilfiger.

Acest penthouse mai vine dotat cu câteva caracteristici unice. La câţiva paşi de bucătărie se află o cameră foarte specială pentru designerul american şi copiii acestuia, numită Eloise Dome.

Eloise este practic camera unde familia designerului îşi bea ceaiul, iar arhitectura acestei camere a fost inspirată de cărţile pentru cei mici cu acelaşi nume, apărute în anii '50. Designerul a mers chiar până în a îl angaja pe cel ce a creat ilustraţiile cărţilor Eloise, pentru a picta pereţii acestei încăperi.

„Aceasta este camera pe care cei mici au îndrăgit-o cel mai mult”, a mai spus designerul.

Celebrul cuplu a decis să vândă acest penthouse pentru că „ne-am schimbat total stilul de viaţă”.

„Locuim într-un avion timp de jumătate de an pentru că am ales să călătorim în jurul lumii. Cu toate acestea, acest apartament ne-a servit foarte bine timp de peste 10 ani”, a mai spus Hilfiger.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO