Business Internaţional

Top 10 cel mai bine plătite modele din lume

Top 10 cel mai bine plătite modele din lume. Galerie FOTO

Top 10 cel mai bine plătite modele din lume. Galerie FOTO

Autor: Roana Rotaru

15.11.2015, 10:57 3520
Sunt tinere, frumoase şi câştigă o grămadă de bani, fie ca modele pe podium, fie ca imaginea unor branduri recunoscute la nivel mondial. Iată care sunt cele mai bogate modele din industria modei, care nu se ridică dimineaţa din pat pentru mai puţin de câtvea mii de euro pe zi, conform revistei Forbes:
 
1. Gisele Bundchen (35 ani) - 44 milioane de dolari
 
Veniturile lui Bundchen depăşesc cu cu mult veniturile colegelor ei mai tinere, dar şi pe cele ale soţului ei, fotbalistul american Tom Brady. Bundchen s-a retras de pe podium anul acesta, dar îşi câştigă cea mai mare parte din venituri din contractele pe care le are cu producătorii de parfum Chanel şi Carolina Herrera şi din faptul că îşi crează proporii pantofi pentru diverse branduri.
 
2. Cara Delevingne (23 ani) - 9 milioane de dolari
 
Delevingne şi-a făcut un nume în lumea modei, dar prezenţa ei pe reţelele de social media cu 19 milioane de persoane care o urmăresc pe Instagram, 3.7 milioane pe Twitter şi 240.000 de fani pe facebook , a ajutat-o să obţină contracte datorită expunerii pe care s-ar bucura brandurile care o contractează. Ea a fost model pentru DKNY şi Burberry, iar acum încercă să treacă pe actorie şi urmează să apară în "Suicide Squad", un film american cu supereroi care va avea premiera în 5 august 2016.
 
3.  Adriana Lima (34 ani) - 9 milioane de dolari
 
La egalitatea în privinţa câştigurilor cu Cara Delevingne este  Adriana Lima, cel mai „longeviv” model de la Victoria’s Secret. Modelul brazilian lucrat şi pentru companii ca Marc Jacobs, Maybelinne sau Vogue Eyewear. A fost abandonată de către părinţi când era mică şi fost crescută într-un orfelinat de către nişte măicuţe.
 
4. Doutzen Kroes (30 ani) - 7.5 millioane de dolari  
 
Doutzen Kroes este un top fotomodel neerlandez, care şi-a făcut un nume în industria modeling-ului tot ca „îngeraş” Victoria’s Secret, dar majoritatea banilor pe care îi produce sunt din contractele cu Tiffany, Samsung şi Calvin Klein.
 
5. Natalia Vodianova (33 ani) - 7 milioane de dolari
 
 Vodianova  este un foltomodel rus, imaginea brandului de genţi Stella McCartney şi a casei de modă Theory. Vadinova mai câştigă o grămadă de bani din contractele cu producătorul de cosmetice Guerlain, dar şi datorită contractului cu Calvin Klein pentru parfumul Euphoria.
 
6. Miranda Kerr (32 ani) - 5.5 milioane de dolari
 
Kerr a renunţat la Victoria’s Secret în 2013, dar a câştigat o căruţă de bani de la alte companii producătoare de lenjerie, cum ar fi Wonderbra. În plus, fosta soţie al actorului Orlando Bloom este imaginea parfumului Escada, a bijuteriilor Swarovski şi a şamponului Clear Hair.
 
7. Joan Smalls (27 ani) - 5.5 milioane de dolari
 
Smalls a avut contracte de publicitate cu Joe Fresh, Calvin Klein, Marc Jacobs, mărindu-şi veniturile cu 2 milioane de dolari faţă de anul anterior. În plus, Smalls este prezentă pe podium mult mai des decât celălalte colege ale ei.
 
8. Lara Stone(31 ani) - 5 milioane de dolari  
 
A fost descoperită în Paris încă de la 12 ani şi a ajuns una dintre cele mai bine plătite modele alea lumii. Are contracte cu firma de cosmetice L’Oreal şi cu productorul de lenjerie intima Calvin Klein. Recent a avut o şedintă foto cu Justin Bieber.
 
9. Alessandra Ambrosio (34 ani) - 5 milioane de dolari
 
Majoritatea banilor ei provin din contractul cu Victoria's Secret, la care se adaugă veniturile din propria line de haine în parteneriat cu Planet Blue, dar şi alte joburi ca model.
 
10. Candice Swanepoel (27 ani) - 5 milioane de dolari
 
Venitul lui Swanepoel aproape că s-a dublat faţă de anul trecut după ce a devenit imaginea Max Factor şi după ce a încheiat un contract cu Versace pentru un parfum.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO