Business Internaţional

Top 15 cele mai bune universitati din Europa. La cat ajung taxele de scolarizare

Top 15 cele mai bune universitati din Europa. La cat ajung taxele de scolarizare

Autor: inCont.ro

27.10.2011, 11:28 1563

Daca universitatile americane domina topul celor mai bune scoli din lume, realizat recent de Times Higher Education, institutiile de invatamant superior din Marea Britanie sunt considerate cele mai prestigioase de pe continetul european. Oxford University se afla in fruntea clasamentului celor mai bune universitati din Europa. Pe pozitia a doua este Universitatea Cambridge, in timp ce bronzul merge la Imperial College London, potrivit unei cercetari Times Higher Education.

"Europa este gazda celor mai vechi institutii de invatamant", noteaza si cei de la Business Insider. Cateva dintre mintile sclipitoare ale lumii au absolvit universitati europene cu notorietate, iar acest lucru nu a facut decat sa deschida drumul promovarii acestora catre publicul larg.

Times Higher Education a efectuat un top al celor mai bune universitati din Europa. Printre factorii care au stat la baza studiului se numara modul de predare, perspectivele internationale, veniturile inregistrate, cercetarea desfasurata ori referintele primite. Iata in ce state europene se gasesc cel mai bine cotate scoli de invatamant superior.

1. Oxford University, Marea Britanie

Locul 4 in lume
Numar de studenti inscrisi anual: 21.000
Taxa anuala: 5.400 dolari
Alumni celebri: David Cameron, Oscar Wilde, Hugh Grant

2. Cambridge University, Marea Britanie

Locul 6 in lume
Numar de studenti inscrisi anual: 18.300
Taxa anuala: 5.400 dolari
Alumni celebri: Stephen Fry, Sacha Baron Cohen, John Cleese

3. Imperial College London, Marea Britanie

Numarul 8 in lume
Numar de studenti inscrisi anual: 13.000
Taxa anuala: 5.265 dolari
Alumni celebri: Rajiv Gandhi, Brian May, Sir Roger Bannister

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO