Business Internaţional

Topul ţărilor cu cele mai scumpe universităţi pentru studenţii străini

Autor: Oana Stupinean

14.09.2014, 22:10 391

Când vine vorba de educaţie, Australia este cea mai scumpă destinaţie pentru studenţii din alte părţi ale lumii, arată un raport întocmit de banca britanică HSBC, citat de Bussines Insider.

Intervievând peste 4,500 de părinţi din 15 ţări diferite au ajuns la concluzia că a studia în Australia este mult mai scump decât în alte centre educaţionale importante ca Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Costul unui an universitar în Australia ajunge la 42,000 de dolari pe an, în comparaţie cu 36,000 de dolari în SUA, scrie Business Insider.

Însă, nu doar costurile educaţiei sunt ridicate . Raportul a mai scos în evidenţă faptul că  Australia are o problemă şi în privinţa calităţii învăţământului. Un sfert din cei intervievaţi au plasat Australia în top trei, printre alte centre educaţionale importante.

”Costurile cu educaţia în Australia sunt disproporţionate faţă de calitatea serviciilor”, potrivit HSBC, cea mai mare bancă din lume după profit şi după valoarea la bursă.

Australia, rămâne în continuare populară printre părinţii copiilor chinezi, deşi în China, sistemul educaţional australian nu este cel mai bine cotat.

În tabelul de mai jos, se observă faptul că părinţii copiilor din China, plasează Australia pe locul 5, după calitatea sistemului educaţional.

  ”Creşterea clasei de mijloc din China va genera tot mai multi studenţi care vor merge la marile universităţi din lume. Atragerea  studenţilor chinezi va  reprezenta  un factor fundamental în  sistemul educaţional din Australia, spune Graham Heunis, director de vânzări HSBC.

 Universităţile din Australia au cea mai mare concentrare de studenţi străini din lume, 20% din numarul total studenţilor, în comparaţie cu media globală de 7%.

Apropierea de Asia şi nivelul ridicat de trai sunt doar două dintre motivele care au împins Australia în perfecţionarea sistemului educaţional, pentru a atrage tot mai mulţi studenţi internaţionali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO