Business Internaţional

Toyota - 1,53 milioane de maşini cu probleme la sistemul de frânare şi pompa de combustibil, rechemate în service

Autor: Cojocaru Bogdan

21.10.2010, 12:08 33

Constructorul auto nipon Toyota a anunţat că recheamă pentrureparaţii 1,53 de milioane de maşini la nivel mondial, din care ceamai mai mare parte în SUA şi Japonia, din cauza unor posibiledefecţiuni la sistemul de frânare şi la pompa de combustibil,transmite Reuters citată de Mediafax.

Anunţul vine la mai puţin de două luni după ce Toyota, cel maimare constructor auto din lume, a rechemat 1,3 milioane de maşinidin modelele Corolla şi Matrix în SUA şi Canada, care prezintădispozitive pentru controlul motorului defecte. Compania a rechematdeja peste zece milioane de vehicule cu probleme în ultimul an.

În Japonia, acţiunea de rechemare priveşte 600.000 de maşini,din 11 modele, incluzând Crown, Lexus IS şi Lexus GS. Totodată,divizia americană a Toyota a anunţat că va repara sistemul defrânare pentru 740.000 de autovehicule Avalon, Highlander, LexusGS300, IS250 şi IS350. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO